fbpx
Сумма: грн
Ваш заказ успешно оформлен

Сервіровка столу: принципи кейтерингу

Сервіровка столу: принципи кейтерингу

Щоб підкреслити унікальність торжества і домогтися надихаючої краси заходу, Вам знадобиться дізнатися як гарно сервірувати стіл. Це один з головних принципів кейтерингу, адже візуальний образ свята важливий не менше, ніж відмінний смак самих страв.

Основні правила

Для розташування столових приладів, тарілок, серветок і використання інших різновидів посуду існують суворі умови. Вони продиктовані загальноприйнятими правилами етикету, вважаються еталоном витонченості і однією з основ високої культури. Гості будуть відчувати себе комфортно фізично і емоційно, якщо всі найважливіші нюанси оформлення будуть враховані.

Як красиво накрити святковий стіл, навіть на пікніку або виїзному фуршеті:

  1. Використання білосніжної, абсолютно чистої і вигладженої скатертини з м’якої матерії (НЕ клейонки, і краще обійтися без “оригінальних” візерунків, залишимо це для домашніх посиденьок).
  2. Якщо з якої-небудь причини клієнтові не подобається білий колір, можна вибрати інший відтінок або забарвлення, але підібрати декор легше під монохромні варіанти.
  3. Тарілки на стіл ставлять в суворій послідовності – спочатку сервірувальна (найширша), потім менші варіанти (для закусок, перших страв і салатів).
  4. Якісна презентація передбачає використання пиріжкової тарілки – туди кладеться хліб, різна випічка. А при наявності масла або начинки зверху розташовується ніж.
  5. Праворуч від гостя ставлять фужери для напоїв (чим менший об’єм бокала, тим міцніший напій туди наливають).

Дуже важливо, щоб сервіровка відповідала встановленому меню. Повинна враховуватися послідовність блюд і їх особливості (для багатьох видів їжі слід передбачати окремі прилади). Дотримання цього нюансу розповість всім за столом про те, що ви дійсно думаєте про їхній комфорт.

Принципи оформлення, про які багато хто забуває

Про те, як правильно сервірувати столові прибори, знають багато, адже приклади часто зустрічаються в ресторанах, кафе і навіть у фільмах. Але є важливі деталі, здатні зіпсувати загальне враження від банкету, якщо їх ігнорувати, і все ж про них нерідко забувають:

Весь посуд на столі повинен бути виконаний в одному стилі і відтінку (тарілки, прилади), відхилення припустиме тільки якщо це особливий дизайнерський підхід.

Красиво складені серветки здатні перетворити навіть найпростіший декор. В інтернеті є маса навчальних роликів і ідей їх оригінальної презентації.

При розміщенні посуду для напоїв важливо тримати його так, щоб не залишати слідів від рук (келихи – тільки за ніжку). Персонал в залі на таких глобальних заходах, як гала-вечеря, одягає спеціальні рукавички, підкреслюючи якість сервісу.

Прикрашати приміщення і стіл треба з урахуванням зручності гостей. Тому декор розташовується там, де він нікого не поставить в незручну ситуацію. Стрічки і різні квіткові елементи не повинні чіплятися за одяг або перегороджувати шлях, псувати зачіску дам.

Також є цікава ідея для вечірки на честь дня народження компанії чи іншої пам’ятної дати. Можна використовувати корпоративні кольори в сервіровці (серветки і скатертину відповідних тонів) або просто встановити прапорці з символікою.

Важливо пам’ятати, що комфорт гостей залежить не тільки від висококласної подачі і сервіровки, але і від продуманості столу. Не варто перевантажувати поверхню елементами, ставити страви занадто близько до краю. Навіть якщо це ювілей, і хочеться здивувати всіх насиченістю, можна застосувати поверхові тарілки.

А краще довірити задачу професіоналам і зробити замовлення організації свята в “Prosto Catering”. Ми невпинно створюємо нові актуальні і оригінальні оформлення для своїх замовників і пропонуємо Вам скористатися нашими послугами!

Онлайн заявка

    Замовити зворотній дзвінок

    Ваш запит успішно відправлений